Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017

ΕΚΔΡΟΜΗ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Το Σάββατο 20 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη, ετήσια εκδρομή των Κατηχητικών Ομάδων του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών. Την εκδρομή συνόδευσαν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, πρώην εφημέριος του ως άνω ιερού ναού, ο αρχιμ. π. Ιγνάτιος Κασπίρης, ο διάκονος Κασσιανός  Ιατρός, οι κατηχητές και κατηχήτριες των κατηχητικών ομάδων καθώς και γονείς.

Πρώτος σταθμός, η ενορία του αγίου Δημητρίου Σταροχωρίου. Εκεί τους προσκυνητές καλωσόρισαν ο εφημέριος της ενορίας π. Γρηγόριος Λουμπαρδέας και ο πρώην εφημέριος π. Παναγιώτης Λουμπαρδέας. Αφού ετελέσθη μικρά δέησις, ο π. Γρηγόριος μίλησε για την ιστορία του ναού, για το πανέμορφο ιστορικό, επιχρυσωμένο τέμπλο του ναού και για τις δραστηριότητες της ενορίας.

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους επισκέφθηκαν το μουσείο φυσικής ιστορίας και το πνευματικό κέντρο δέχθηκαν το πλούσιο κέρασμα της ενορίας και είχαν την ευκαιρία να ψυχαγωγηθούν και να παίξουν.
    
Επόμενος σταθμός, η παλαίφατος και ιστορική Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Βελιμαχίου Τριταίας. Τους προσκυνητές υποδέχτηκε ο ιερομόναχος της Μονής π. Ζαχαρίας ο οποίος τους μετέφερε τις θερμές ευχές του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής και πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών αρχιμ. π. Αρτεμίου. Ο π. Ζαχαρίας μίλησε για την ιστορία της Μονής και ξενάγησε τους πιστούς στα παρεκκλήσια. Επίσης με πολύ αγάπη προσέφερε στα παιδιά του Κατηχητικού σχολείου καθώς και στους συνοδούς τους πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο Ιερό Προσκύνημα εξέφρασαν και εξεδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους και τον θαυμασμό τους για το συγκεκριμένο μοναστήρι.