Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ


Με λαμπρότητα εορτάσθη η ανακομιδή των ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις πατρός ημών Αθανασίου του Μεγάλου, Πατριάρχου Αλεξανδρείας, στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών.

Την παραμονή,1.5.2017, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε τον Εσπερινό, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Κρήνης Πατρών, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στην αγία βιοτή και πολιτεία του Αγίου Αθανασίου.

Ανήμερα, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ετέλεσε την Θεία Λειτουργία και ωμίλησε επικαίρως στον Ἱερό Ναό Αγίου Αθανασίου Πατρών, εν πληθούση Εκκλησία.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε την χριστιανική ανατροφή που έλαβε ο Μέγας Αθανάσιος από τους ευσεβείς γονείς του, τη γνωριμία με τους αθλητάς, ομολογητάς της πίστεως που έφεραν επί τους στήθους τους τα στίγματα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. 

«…Καθοριστικό ρόλο στην αγία του ζωή έπαιξε η γνωριμία του με τον καθηγητή της ερήμου Μέγα Αντώνιο. Ως Διάκονος, Πρεσβύτερος και Πατριάρχης Αλεξανδρείας ανέπτυξε τεράστιο ποιμαντικό και κοινωνικό έργο. Κυρίως όμως στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο έγινε ο πρωτεργάτης για την καταδίκη της κακοδοξίας του Αρείου. Διά την αγάπη του προς την Αγία μας Ορθοδοξία πολλές φορές εξορίστηκε αλλά έμεινε πιστός άχρι θανάτου. Ας αποκτήσουμε και εμείς το αγωνιστικό φρόνημα του Αγίου Αθανασίου, aς παραμένουμε ζωντανά τέκνα της Αγίας μας Εκκλησίας και ας δοξολογούμε το όνομα του Κυρίου που μας αξίωσε να είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι…» κατέληξε ο Θεοφιλέστατος.  

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ