Παρασκευή, 12 Μαΐου 2017

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΟ ΣΑΡΑΒΑΛΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΑΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Την Τετάρτη 10 Μαΐου, που η Εκκλησία μας τιμά την μετακομιδή του τιμίου Λειψάνου του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε του 'Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Σαραβαλίου Πατρών.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο Θεοφιλέστατος ετόνισε:
* τη σημασία της χριστιανικής αγωγής για την πρόοδο και την προκοπή των παιδιών
* ανέλυσε γιατί η εκκλησία τιμώντας τον Άγιο Νικόλαο τον αποκαλεί κανόνα πίστεως, εικόνα πραότητος, εγκρατείας διδάσκαλον.

Τέλος απευθυνόμενος στους πιστούς τους παρότρυνε να διατηρήσουν ως πολύτιμο θησαυρό μέσα στην καρδιά τους την ορθόδοξη πίστη καλλιεργώντας την αρετή της πραότητος και της σεμνότητος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η Ιερά Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου ανά την Ενορία. 

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας ο Θεοφιλέστατος μετέβη στην Ιερά και Σεβασμία Μονή Αγίου Νικολάου Μπάλα και χοροστάτησε στον Μεθέορτο Εσπερινό και στην Ιερά Παράκληση. Τον Θεοφιλέστατο υποδέχθηκαν η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Μαριάμ Μοναχή μετά της εν Χριστώ Συνοδείας της, ο Γέροντας της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Κωστόπουλος, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, καθώς και πολλοί φιλάγιοι και φιλομόναχοι πιστοί από την πόλη των Πατρών και την γύρω περιοχή. 

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη την Καθηγουμένη, τις Αδελφές και τον Γέροντα της Μονής για την μεγάλη τους πνευματική προσφορά προς τον ευσεβή Πατραϊκό Λαό και αναφέρθηκε στην ευαισθησία του εορταζομένου Αγίου σε θέματα πίστεως. Καταλήγωντας ο Θεοφιλέστατος τόνιε πως θα πρέπει να έχουμε την πίστη, την ομολογία και την προσδοκία του Αγίου Νικολάου σε ημέρες πνευματικής παρακμής, ώστε με αυτόν τον τρόπο να τιμάται και να δοξάζεται ο εν Τριάδι αληθινός Θεός. 

Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας η Αδελφότης της Ιεράς Μονής προσέφερε προς όλους τους παρευρισκομένους εκκλησιαστικό κέρασμα.

Την παραμονή της εορτής ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε και ομίλησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πατρών.

ΤΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου