Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ KAI Η ΕΥΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΩΝ


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε κι εφέτος στο Πειραματικό Γυμνάσιο Πατρών η μνήμη των προστατών των Γραμμάτων και της Παιδείας αγίων Τριών Ιεραρχών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, συνδυασμένη με την κοπή της καθιερωμένης Αγιοβασιλόπιτας.

Το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκκλησιασμός με τη συμμετοχή όλων των καθηγητών και των μαθητών του Σχολείου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου, όπου ιερούργησε, εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας κι ευλόγησε τις αρτοκλασίες όλων των συμμετεχόντων Σχολείων ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας, διανεμήθηκε κομμένος και σε τεμάχια συσκευασμένος άρτος σε όλα τα μέλη της Σχολικής Κοινότητας, αλλά κι έλαβε χώρα επίκαιρη ομιλία από τον καθηγητή του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Πατρών και πρόεδρο του ΕΠΕΣ του Πειραματικού ΓΕΛ κ. Χρήστο Τερέζη.

Ο καθηγητής κ. Τερέζης ήταν επίσημα προσκεκλημένος για το σκοπό αυτό από τους Συλλόγους Διδασκόντων και των δύο Πειραματικών Σχολείων, και, στη μεστή περιεχομένου ομιλία του,  αναφέρθηκε με γλαφυρότητα στη σημασία της εορτής, όπως επίσης και στην αξία της Παιδείας κατά τους Τρείς Ιεράρχες.

Στις 11.00΄ περίπου, τελέστηκε, έπειτα από πρόσκληση και των δύο Πειραματικών Σχολείων, η ευλογία και η κοπή της Αγιοβασιλόπιτας από το Θεοφ. Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο, ο οποίος μίλησε προς το τέλος από καρδιάς και με πολλή αμεσότητα στα παιδιά. Τις Αγιοβασιλόπιτες και των δύο Σχολείων προσέφεραν ευγενώς, όπως κάθε χρόνο, οι Σύλλογοι των Γονέων, στους οποίους οφείλονται θερμότατες ευχαριστίες.