Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΛΑΝΙΣΤΡΑΣ


Την Παρασκευή το πρωί, 10 Φεβρουαρίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας εις τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Καλάνιστρας, όπου και ομίλησε επικαίρως. 

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε πως κάθε φορά που η Εκκλησία μας τιμά και εορτάζει τους Αγίους της ανοίγει η αυλαία η Παραδείσου και τους βλέπουμε στεφανωμένους με τον στέφανο της δόξης. Τιμάμε τον Άγιο Χαράλαμπο ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί και μέλη της Αγίας μας Εκκλησίας διότι πρώτα τον τιμά και τον δοξάζει ο Κύριός μας ο Ιησούς Χριστός, διότι και ο Άγιος με την ζωή του, τα λόγια του, τα έργα του και το μαρτύριό του εδόξασε τον Κύριο της δόξης. 

Ο Θεοφιλέστατος κατέληξε την ομιλία του με την προτροπή να μιμηθούμε τον βίο του Αγίου Χαραλάμπους στην πίστη, στο θάρρος στην τόλμη, στην υπομονή, στις δυσκολίες της ζωής και κυρίως στην ομολογία του, που διακήρυττε πως ένας είναι ο αληθινός Θεός, ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. 

Μετά του Θεοφιλεστάτου συλλειτούργησαν ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Ρόδης, ο Εφημέριος του Ιερού Ναού π. Σπυρίδων Γκολώνης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο, τη ευλογία του οποίου, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλάνιστρας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού προσέφεραν σε όλους τους πιστούς εκκλησιαστικό κέρασμα.