Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

ΙΕΡΕΥΣ ΑΛΕΞΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ


Στις 12 Ιανουαρίου 2017 άφησε τα επίγεια και επορεύθη στο επουράνιο θυσιαστήριο, να συλλειτουργεί με τον Αρχιθύτην Κύριον μας, καθώς και με το πλήθος των Αγίων Αρχιερέων και Ιερέων, ο σεμνός οικονόμος των μυστηρίων της Χάριτος π. Αλέξιος Παπακωστόπουλος. 

Το πρωί στον ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών τελέσθηκε Θεία Λειτουργία και ιερό τρισάγιο ενώπιον του λειψάνου του μακαριστού π. Αλεξίου Παπακωστόπουλου.

Σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, της επικηδείου ακολουθίας, η οποία τελέσθηκε στο χωρίο Κριθαράκια, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. 

Ο Θεοφιλέστατος, αφού μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές του Σεβασμιωτάτου προς τα τέκνα και τους συγγενείς του μεταστάντος, ανέπτυξε στην ομιλία το εδάφιον «ο πιστεύων  εις εμέ έχει ζωήν αιώνιον» (Ιωάν. 6, 47)

Ο Κύριος με την Ανάστασή του νίκησε τον θάνατο και τη φθορά. Ο κεκοιμημένος αδελφός π. Αλέξιος, ως ιερεύς και λειτουργός του ιερού θυσιαστηρίου, με την απλότητά του, την πίστη του και την αγάπη του εδίδασκε τις  αλήθειες της πίστεώς μας.