Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΑΔΕΛΦΟΙ!


Σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου εις τα Ιωάννινα διά να τελέσει την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού αδερφού Χρήστου Χατζή, αδερφού κατά σάρκα του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γηροκομείου Πατρών αρχιμανδρίτου π. Συμεών. 

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο μυστήριο του θανάτου μέσα από το πρίσμα της ορθοδόξου πίστεως μας. Ετόνισε πως ο κεκοιμημένος αδερφός Χρήστος ήταν άνθρωπος του Θεού με αρχοντιά πνευματική και συνειδητή συμμετοχή στη μυστηριακή ζωή της Εκκλησίας μας, καλλιγεργημένος πνευματικά και στολισμένος με αρετές. 

Στην Ιερά Ακολουθία συμμετείχαν εκ Πατρών ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Ομπλού αριμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, ο αρχιμανδρίτης π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, ο αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Μπαρούσης καθώς και πατέρες της Ιεράς Μονής Γηροκομείου Πατρών. 

Ομοίως την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου μετέβη στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Ψαθοπύργου  Πατρών για να τελέσει την εξόδιο ακολουθία του κεκοιμημένου αδελφού Θεοδώρου Τόλια δικαστικού, τέως Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέφερε ότι σήμερα προπέμπουμε στην αιωνιότητα έναν ανώτατο λειτουργό της δικαιοσύνης, έναν λαμπρό οικογενειάρχη, εξαίρετον ιεροψάλτη και διδάσκαλο της πατρώας βυζαντινής εκκλησιαστικής μουσικής. Πρόσθεσε δε πως ο μακαριστός είχε τιμηθεί από το Οικουμενικό Πατριαρχείο με το οφίκκιο του μουσικοδιδασκάλου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας.