Σάββατο 30 Ιουλίου 2016

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ


Την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2016, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος  Προαστείου Πατρών.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του ανέλυσε το χωρίο από την επιστολή του Αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο:  "Τέκνον Τιμόθεε ἀγωνίζου ὡς καλός στρατιώτης Ἰησοῦ Χριστοῦ..." (προς Τιμόθεον Β΄ 3). Μέλη και καλοί στρατιώτες του Ιησού Χριστού γινόμαστε διά του Αγίου Βαπτίσματος στην κολυμβήθρα της Αγίας μας Εκκλησίας.

Ο Θεοφιλέστατος ανέφερε τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που πρέπει να έχουμε ως καλοί στρατιώτες Ιησού Χριστού. Όπως  ο Άγιος Παντελεήμονας έτσι και εμείς πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να θυσιάσουμε, για την αγάπη του Χριστού, τον εαυτό μας, το χρόνο μας, τη ζωή μας ολόκληρη και να υποστούμε ακόμα και τα φρικτότερα μαρτύρια.

Εν συνεχεία  υπογράμμισε τους τρεις εχθρούς των χριστιανών. Πρώτος εχθρός είναι  ο  γύρω μας κόσμος που δεν ρυθμίζει τη ζωή του σύμφωνα το θέλημα του Κυρίου. Δεύτερος εχθρός ο μισόκαλος διάβολος που μας πολεμά νύχτα και ημέρα με τη φιληδονία, τη φιλαργυρία, τη φιλοδοξία, τη μαγεία, τις αιρέσεις, την απιστία και την αθεΐα.  Τρίτος εχθρός ο κακός εαυτός μας με τις αμαρτωλές μας τάσεις, ροπές και έξεις .

Ο Θεοφιλέστατος έκλεισε την ομιλία του με την παράκληση να χρησιμοποιούμε οι χριστιανοί εναντίον των τριών αυτών εχθρών μας τα πνευματικά όπλα, που είναι η μελέτη του ιερού ευαγγελίου και των βίων των Αγίων της Ορθοδοξίας μας, η συμμετοχή μας στα ιερά και χαριτόβρυτα μυστήρια της εκκλησίας μας, η προσευχή, η νηστεία, το σημείο του σταυρού και η καλλιέργεια των χριστιανικών αρετών.

Τέλος μετέφερε στους ιερείς του ναού και τους πιστούς τις εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για έτη πολλά, ευλογημένα και αγιασμένα και ευχήθηκε  ο Άγιος Παντελεήμων να είναι προστάτης και βοηθός πάντων ημών.