Δευτέρα, 9 Μαΐου 2016

H ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ


Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. 

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη της Διακαινησίμου 5 Μαΐου, και στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Προαστείου Πατρών τελέσθηκε ο Μέγας Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίον χοροστάτησε και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. 

Ανήμερα της εορτής, Παρασκευή της Διακαινησίμου 6 Μαΐου, στο Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο χωριό Σαγέϊκα Αχαΐας τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία κατά την οποίαν προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως. 

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Περιβόλας Πατρών τελέσθηκε ο Μέγας Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίον χοροστάτησε και ομίλησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, μετά το πέρας του οποίου πραγματοποιήθηκε Ιερά Λιτανεία ανά την Ενορία. 

Στις ομιλίες του κατά τις Ιερές Ακολουθίες ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου μας αλλά στο θαύμα της Παναγίας μας ως Ζωοδόχου Πηγής.

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς όλους τις θερμές Αναστάσιμες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου. 

 ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ


 ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΠΕΡΙΒΟΛΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου