Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΕ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Το Σαββάτο 5 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη, ετήσια εκδρομή των Κατηχητικών Ομάδων του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών σε Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Φωκίδος.

Πρώτος σταθμός, η Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου και Σεραφείμ στο Τρίκορφο Φωκίδος. Ένα νέο σχετικά μοναστήρι, έχοντας ανεκτίμητους θησαυρούς Ιερές Εικόνες και Λείψανα διαφόρων Αγίων μας. 

Επόμενος σταθμός, η Ιερά Μονή Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου στην ίδια περιοχή. Η Ηγουμένη και οι Μοναχές της Ιεράς Μονής υποδέχτηκαν το Κατηχητικό με πολύ αγάπη και προσέφεραν στα παιδιά του Κατηχητικού σχολείου καθώς και στους συνοδούς τους πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα.

Στην προσκυνηματική εκδρομή συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες από όλα τα τμήματα των κατηχητικών ομάδων, οι γονείς τους, οι κατηχητές και οι κατηχήτριες τους, καθώς και ενορίτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στο Ιερό Προσκύνημα εξέφρασαν και εξεδήλωσαν τον ενθουσιασμό τους και τον θαυμασμό τους για τα συγκεκριμένα μοναστήρια.

Στην εκδρομή παρέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος ευχαρίστησε τα παιδιά για την συμμετοχή τους στα Κατηχητικά Σχολεία της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου, τους γονείς τους που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην Εκκλησία και στην Ενορία. Ιδιαιτέρως συνεχάρη τα παιδιά για την ανάπτυξη ποικίλων δραστηριοτήτων καθ' όλη την διάρκεια του εκκλησιαστικού έτους, καθώς επίσης για την πραγματοποίηση εορταστικών εκδηλώσεων στην Ενορία.