Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

ΛΑΜΠΡΟΣ Ο ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ


Μέγας Αρχιερατικός εσπερινός τελέσθηκε την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους στο Ληξούρι, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρύσανθου αλλά και παρουσία των Μητροπολιτών Μηθύμνης κ. Χρυσοστόμου και του οικείου Μητροπολίτου κ. Δημητρίου.

Στην Ιερά Ακολουθία παρευρέθησαν πολλοί ιερείς απ΄ όλο το νησί, αλλά και οι Αρχές του τόπου στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους που μετά από δύο χρόνια από τους σεισμούς ξαναλειτούργησε.

Ο Θεοφιλέστατος, αφού ευχαρίστησε τον κ. Δημήτριο για την τιμητική πρόσκληση να παραβρεθεί στο νησί των προγόνων του, μίλησε για την ζωή και το έργο του Αγίου Χαραλάμπους.

Όταν το 198 ο Σεβήρος εξαπέλυσε φανατικό διωγμό κατά των Χριστιανών, ο έπαρχος Λουκιανός συνέλαβε τον Άγιο Χαράλαμπο και του ζήτησε να απαρνηθεί τον Χριστιανισμό.

Ο Άγιος όχι μόνο δεν το έκανε αλλά ομολόγησε την πίστη του και την προσήλωσή του στον Ιησού Χριστό. Τότε εξοργίστηκε ο Λουκιανός και διέταξε τα φρικτά βασανιστήρια στον Άγιο Χαράλαμπο. 

Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες βασανιστηρίων, διέταξε τον αποκεφαλισμό του Αγίου Χαραλάμπους, ο οποίος με το μαρτύριο αυτό έλαβε το αμαράντινο στέφανο της δόξας σε ηλικία 113 ετών.

Παράλληλα, ο Θεοφιλέστατος δεν παρέλειψε να ομιλήσει για τις άοκνες προσπάθειες του π. Ιωάννη Φραγκισκάτου να ξαναφτιάξει τον Ιερό Ναό μετά τους σεισμούς του 2014, που είχαν ως αποτέλεσμα να μείνει ο κλειστός για περίπου δύο χρόνια.


 
Πηγή: e-kefalonia.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου