Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΠΙ ΤΗ ΑΠΟΔΟΣΕΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ


Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια αποδόθηκε η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αντιρρίου της Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, στον οποίο από τις 29 Δεκεμβρίου έως τις 3 Ιανουαρίου φιλοξενήθηκαν τα Δώρα των Μάγων από την Ιερά Μονή Αγίου Παύλου Αγίου Όρους.  

Κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιεροθέου, τη αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, της Ιεράς Αγρυπνίας προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος. 

Στο κήρυγμά του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στη Δεσποτική Εορτή των Χριστουγέννων και τόνισε την ιδιαίτερη ευλογία της μεταφοράς των Δώρων των Μάγων από το Περιβόλι της Παναγίας στην Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου. 

Φανερά συγκινημένος ανέφερε ότι ο Θεάνθρωπος Κύριός μας Ιησούς Χριστός κράτησε  στα χέρια του τα δώρα των Σοφών της Ανατολής, τον χρυσό (ως Bασιλεύς), τον λίβανο (ως Θεός) και την σμύρνα (ως Άνθρωπος) και γι' αυτό αποτελούν χαριτόβρυτο θησαυρό πολύτιμο της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας.