Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ


Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, κατόπιν προσκλήσεως του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου και αδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, μετέβη στη νήσο Κύπρο προκειμένου να παραστεί στους εορτασμούς επί τη Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις πατρός ημών Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού στην ομώνυμη Ενορία Άνω Λακατάμιας Κύπρου.

Στις Ιερές Ακολουθίες, του Μεγάλου Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως για την προσωπικότητα του Αγίου Νικολάου, τονίσας πως πρόκειται περί ενός μεγάλου Εκκλησιαστικού ανδρός η ζωή του οποίου θα πρέπει να είναι δίδαγμα για όλους μας. 

Στο τέλος της ομιλίας του ευχήθηκε από καρδίας γρήγορη επίλυση του Κυπριακού ζητήματος καθώς και των σοβαρών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Αγιοτόκος νήσος της Κύπρου. 

Κατά την διάρκεια της παραμονής του στη νήσο ο Θεοφιλέστατος επισκέφθηκε τις Ιερές Μονές Αγίου Ηρακλειδίου και Μαχαιρά, όπου οι Μοναχικές Αδελφότητες τον υπεδέχθησαν σύμφωνα με το Μοναστηριακό Τυπικό και του επεφύλαξαν αρχοντική φιλοξενία.

Εν συνεχεία επισκέφθηκε την Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στη Λευκωσία όπου εκεί συνήντησε τον εκ Πατρών καταγόμενο Έξαρχο, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμόθεο.

Το μεσημέρι της Κυριακής παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του η Ενορία του Αγίου Νικολάου Άνω Λακατάμιας. Στο γεύμα παρακάθησαν επίσης ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ο Δήμαρχος Λακατάμιας κ. Λουκάς Ιατρού, Τοπικοί Άρχοντες, Κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως καθώς και συνεργάτες της ως άνω Ενορίας. 

Μεταξύ των συνδαιτημόνων ήταν και το ζεύγος Γεωργίου και Αρετής Νικολάου με την οικογένεια των οποίων συνδέεται πνευματικά ο Θεοφιλέστατος και στων οποίων το Μυστήριο του Γάμου είχε τελέσει ως Αρχιμανδρίτης στην Ενορία Αγίου Νεκταρίου Πατρών. 

Καθ’ όλη την διάρκεια της επίσκεψής του στην Κύπρο ο Θεοφιλέστατος  έγινε αποδέκτης πολλών μηνυμάτων αγάπης και συμπαράστασης των αδελφών μας Κυπρίων προς τους Έλληνες αδελφούς τους.