Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Σήμερα Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος προεξήρχε του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στο Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών. 

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή του μεγάλου δείπνου τονίζοντας πως η άπειρη αγάπη του Θεού προσκαλεί τον άνθρωπο σε μέγα δείπνο τόσο στον Ουρανό (Επουράνιος Βασιλεία), όσο και στη γη (Θεία Ευχαριστία). Ο άνθρωπος όμως δεν φαίνεται πρόθυμος να δεχθεί την πρόσκληση και επιχειρεί να δικαιολογηθεί προφασιζόμενος “προφάσεις εν αμαρτίαις”, καταλήγοντας στην άρνηση της θείας πρόσκλησης “ερωτώ σε έχε με παρητημένον”. 

Κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος καυτηρίασε τη λειτουργία των καταστημάτων κατά την ημέρα της Κυριακής και τόνισε πως στη μαστιζόμενη από την οικονομική κρίση πατρίδα μας δεν υπάρχει ανάγκη επιπλέον χρόνου για τις αγορές, αλλά ανάγκη οικονομικής ανάκαμψης των πολιτών. Η ημέρα της Κυριακής, όπως μαρτυρεί και το όνομά της, είναι ημέρα αφιερωμένη στη λατρεία του Θεού.