Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΠΡΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ: "ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΑΣ ΣΤΙΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ ΧΡΙΣΤΟ..."


Σήμερα Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών.

Κατ' αυτήν την ημέρα εκκλησιάστηκαν το Πειραματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λάγγουρα, το 2ο Λύκειο Πατρών και το 12ο Γυμνάσιο Πατρών, σχολεία τα οποία ανήκουν στην Ενορία του Αγίου Νεκταρίου της πόλεώς μας. 

Στον γεμάτο από παιδικές ψυχές Ιερό Ναό ο Θεοφιλέστατος ομίλησε στους μαθητές ως αληθινός πατήρ και ποιμένας. Τους εξήγησε γιατί η εορτή των Χριστουγέννων ονομάζεται Μητρόπολη των εορτών και τόνισε την σημασία αυτής της Δεσποτικής Εορτής για την Εκκλησία μας. Φανερά συγκινημένος ο Θεοφιλέστατος κάλεσε τους μαθητές και τις μαθήτριες να κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της εποχής (ναρκωτικά, αλκοόλ κ.α.) και να ανοίξουν την καρδιά τους στο νεογέννητο Χριστό ώστε να γεννηθεί μέσα τους η χαρά, η ειρήνη και η ελπίδα. Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε προς διδάσκοντες και διδασκομένους τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου.