Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

ΕΟΡΤΗ ΑΝΑΚΟΜΙΔΗΣ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΤΡΟΠΑΙΟΦΟΡΟΥ


Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015, η ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό στο χωρίο Απιδεώνας Αχαΐας.

Κατά την Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, με την συμμετοχή Ιερέων από την ευρύτερη περιοχή. 

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην ανδρεία του Αγίου Γεωργίου μπροστά στο μαρτύριο αλλά και στη σταθερότητα της πίστεώς του, αρετές τις οποίες καλούμαστε και εμείς να μιμηθούμε, ιδιαίτερα στην εποχή της πνευματικής κρίσεως που διανύουμε.

Φανερά συγκινημένος ο Θεοφιλέστατος απευθύνθηκε στους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι έλκουν την καταγωγή τους από τον Πόντο, και τους παρότρυνε να κρατούν στην καρδιά τους άσβεστη την αγάπη για τις αλησμόνητες Πατρίδες. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο πρόσωπο του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χρυσάνθου (Φιλιππίδη), του από Τραπεζούντος, του οποίου το όνομα φέρει ως ιερή παρακαταθήκη ο Θεοφιλέστατος, σημειώνοντας πως ο Ποντιακής καταγωγής Αρχιεπίσκοπος Χρύσανθος υπήρξε λαμπρός Ιεράρχης, το όνομα του οποίου έχει γραφτεί με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του Έθνους μας.