Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2015

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΛΑΓΓΟΥΡΑ ΠΑΤΡΩΝ


Την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Λάγγουρα Πατρών. 

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχε η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων καθώς και οι Μαθητές και οι Μαθήτριες το 10ου Γενικού Λυκείου Πατρών.

Ο Θεοφιλέστατος ομίλησε στους μαθητές με λόγους πατρικής και ειλικρινούς αγάπης, χρησιμοποιώντας απλό και μεστό λόγο. Τους προέτρεψε να θέσουν ως στέρεο θεμέλιο της ζωής τους τον Σωτήρα Χριστό, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα ομοιάζουν με τους ανθρώπους εκείνους που χτίζουν οικοδομήματα πάνω στην άμμο, οικοδομήματα τα οποία ο άνεμος και το κύμα γκρεμίζουν και παρασύρουν. Ο σόφρων άνθρωπος οικοδομεί επάνω στην πέτρα για να είναι το κτίσμα του στέρεο και ασφαλές. Κλείνοντας την ομιλία του τόνισε την ανάγκη η νέα γενιά να ξανά χτίσει το οικοδόμημα της Πατρίδος μας επάνω στις στέρεες βάσεις του πολιτισμού, του Χριστιανισμού και των Ελληνορθόδοξων παραδόσεών μας. Επίσης, μετέφερε τις θερμές εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για την κατα Θεόν πρόοδο στη ζωή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου