Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΕΙΣΟΔΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Με κάθε λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε χθες Παρασκευή 20 Νοεμβρίου ο Μέγας Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου της πόλεώς μας.

Στην Ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε, σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος και ομίλησε επικαίρως.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος, προέβαλε ως πρότυπα υπομονής και προσευχής τους Άγιους Θεοπάτορες Ιωακείμ και Άννα, οι οποίοι αδιαλείπτως προσεύχονταν προκειμένου να τους χαρίσει τέκνο ο Κύριός μας. Καρπός αυτής της καρτερικής προσευχής των αγίων αυτών γονέων είναι η Υπεραγία Θεοτόκος.

Εν συνεχεία, τόνισε την αξία της ανθρώπινης ζωής, η οποία καταστρατηγείται από τη σύγχρονη μάστιγα των εκτρώσεων, τονίζοντας πως το φαινόμενο αυτό αυξάνει ολοένα στην εποχή μας.

Κλείνοντας το λόγο του, προέτρεψε τους πιστούς να μιμηθούν τους Αγίους Θεοπάτορες στην υπομονή και στην προσευχή τους και συμβούλεψε πατρικά τους νέους που δημιουργούν οικογένειες να στρέφονται προς τον Ουρανό προκειμένου να λάβουν απαντήσεις στα αιτήματά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια αλλά και μετά το πέρας του Μεγάλου Εσπερινού πλήθος νέων οικογενειών κατέκλυε τον περικαλλή ναό και τα πέριξ αυτού.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ