Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

ΝΕΟΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ


Την Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015, ετελέσθη στον Νέο Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου Πατρών η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Ιωάννου Λαζανά.

Η χειροτονία ετελέσθη, σεπτή εντολή και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ενώπιον πυκνού εκκλησιάσματος, συλλειτουργούντων των Εφημερίων του Ιερού Ναού, καθώς και Διακόνων.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος απευθυνόμενος προς τον προς χειροτονία ευπρεπιζόμενον Πρεσβύτερον π. Ιωάννη, μεταξύ άλλων, του ετόνισε: «Αδελφέ μου, ο Θεός σε καλεί, δια της αγαπώσης καρδίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου, να υπηρετήσεις τον Κύριον της Δόξης και το Ιερόν Θυσιαστήριον. Θεμέλιον της Ιερατικής σου Διακονίας να είναι η βαθιά πίστη εις τον Θεόν. Αυτή η πίστη θα δημιουργεί μέσα στην ψυχή σου τη μεγάλη αρετή της ταπεινώσεως. Η ταπείνωση είναι το θεμέλιο όλου του πνευματικού μας οικοδομήματος. Να αφήνεις πάντοτε τον εαυτό σου, αλλά και ολόκληρη τη ζωή σου στην πρόνοια του Θεού “καί πᾶσαν τήν ζωήν ἡμῶν Χριστῷ τῷ Θεῷ παραθώμεθα”. Κάθε στιγμή της ζωής σου να αισθάνεσαι την παρουσία του Χριστού. Αυτή η παρουσία θα νοηματίζει την ύπαρξή σου. Η ζωή των Ποιμένων της Εκκλησίας είναι ζωή σταυραναστάσιμη, ζωή υπομονής και θυσίας προς οικοδομή και σωτηρία ψυχών. Πρέπει να ομοιάζουμε προς τις καιόμενες λαμπάδες, οι οποίες λιώνουν προκειμένου να σκορπίσουν γύρω τους το φως. Ομοίως και ο λειτουργός του Υψίστου καλείται να διατηρεί άσβεστη τη φλόγα που μεταμορφώνει και αγιάζει τους πάντες και τα πάντα.

Σου εύχομαι από ψυχής και καρδίας να φανείς άξιος της Ιερωσύνης και να τηρήσεις αυτήν άσπιλον, ανεπίληπτον μέχρι της επιφανείας του Κυρίου ημων Ιησού Χριστού.

Είσελθε εις την χαράν του Κυρίου σου.»