Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ


Με ιδιαίτερη εκκλησιαστική λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε χθες το απόγευμα ο Μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις προς τον Άγιο Γεράσιμο στον ομώνυμο Ιερό Ναό της πόλεώς μας. 

Στις Ιερές Ακολουθίες χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Κατά την σύντομη ομιλία του προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Όσίου Γερασίμου αλλά και σε θαυμαστά γεγονότα τα οποία συνέβησαν στην Κεφαλονιά την εποχή που ο Άγιος έδρασε στο νησί. 

Κατά την διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως τελέσθηκε υπό του Θεοφιλεστάτου Ιερό Τρισάγιο υπέρ μακαρίας μνήμης του Μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου. Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Θεοφιλέστατος, αλλά και όλοι σχεδόν οι πιστοί, ευχήθηκε η μνήμη του Δεσπότη μας του Γερασίμου  να είναι ΑΙΩΝΙΑ.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος του Αγίου ανά την Ενορία με την συνοδεία της Μπάντας του Δήμου Πατρέων. 

Τέλος ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τους Ιερείς του Ναού αλλά και την Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εν Πάτραις Κεφαλλήνων για την προσκλησή τους να συμμετάσχει στις Ιερές Ακολουθίες.