Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ: "ΑΠΟΙΕΡΟΠΟΙΗΣΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ - ΞΕΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΑΣ..."


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού στην Πάτρα.

Ανήμερα της εορτής, 3 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου της πόλεώς μας τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.

Ο Θεοφιλέστατος ομίλησε εκτενώς για την προσωπικότητα του Αγίου Νεκταρίου, τονίσας τις ιδιαίτερες αρετές που κοσμούσαν τον Άγιο, όπως η υπομονή, η ταπείνωση, η ανοχή κ.α., αρετές που χάρισαν στον Ιεράρχη τον στέφανο της δόξης. 

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Θεοφιλέστατος στην εποχή μας, χαρακτηρίζοντάς την ως εποχή αποιεροποίησης και ισοπέδωσης όλων των αξιών. Υπογράμμισε πως η χειρότερη αμαρτία των ημερών μας είναι ότι δεν θεωρούμε την αμαρτία ως αμαρτία, με αποτέλεσμα να εκκοσμικεύεται η ζωή μας και να παρεκκλίνει της πίστεως και της Ορθοδόξου διδασκαλίας.

Τελειώνοντας την ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε σε όλους να υιοθετήσουν τον χριστιανικό τρόπο ζωής και να ζήσουν κατά Χριστόν, όπως ο Μέγας Ιεράρχης Άγιος Νεκτάριος και να αξιωθούν να γίνουν πολίτες της Βασιλείας των Ουρανών, που άλλωστε αυτός είναι ο σκοπός της ζωής μας.