Πέμπτη, 27 Αυγούστου 2015

ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ: "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΜΑΣ - ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΦΑΡΟΙ ΚΑΙ ΙΕΡΟΙ ΟΔΟΔΕΙΚΤΕΣ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ...


Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του νεοφανούς Μεγαλομάρτυρος Φανουρίου στην Ιερά Μητρόπολή Πατρών. Κέντρο του εορτασμού ο ομώνυμος Ιερός Ναός της πόλεώς μας. 

Την παραμονή της εορτής, 26 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Τριταίας, Αρχιμανδρίτου Αρτεμίου Αργυροπούλου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, 27 Αυγούστου, τελέσθηκε ο Όρθρος και εν συνεχεία η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος ομίλησε επικααίρως

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του ετόνισε τη σημασία της ομολογίας, μαρτυρίας και μαρτυρίου για την σωτηρία και τον αγιασμό μας, που είναι το αποτέλεσμα της πίστεώς μας στον Ιησού Χριστό. Επίσης, υπογράμμισε πως οι Άγιοι είναι οι φωτεινοι φάροι και οδοδείκτες προς τον Ιησού Χριστό και την Βασιλεία Του την επουράνιο. 

Τέλος, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε τις θερμές και εγκάρδιες ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου προς το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και προς τον ευλογημένο, φιλακόλουθο και φιλάγιο λαό του Θεού για έτη πολλά ευλογημένα και αγιασμένα. 

 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου