Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΤΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΩΝ ΚΤΗΤΟΡΩΝ ΤΗΣ Ι.Μ. ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ


Πηγή: Romfea.gr

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα και με τις προβλεπόμενες τιμές, τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου η μεταφορά και υποδοχή στο Αίγιο, των Ιερών Λειψάνων των κτητόρων της Ιεράς και Σεβασμίας Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου Αγίων Συμεώνος, Θεοδώρου & Ευφροσύνης, προς ευλογία και αγιασμό των πιστών.

Η τελετή της υποδοχής ξεκίνησε από την οδό Μητροπόλεως μπροστά στο Παναγιωτοπουλέικο αρχοντικό και η ιερά πομπή συνόδευσε τα Άγια Λείψανα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου, όπου και τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και αργότερα βραδινή Θεία Λειτουργία με ώρα έναρξης περίπου στις 10.30 μ.μ..

Στην τελετή χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, βοηθός του Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Τα Ιερά Λείψανα συνόδευσαν από την Ιερά Μονή ο ιερομόναχος π. Καλλίνικος, ο διάκονος π. Σεραφείμ, ο πρωτοπρεσβύτερος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης π. Γρηγόριος Μαμαλής και ο οδηγός κ. Δημήτρης Μάντζιος.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η παντελής έλλειψη εκπροσώπησης από τη δημοτική αρχή Αιγιαλείας, ενώ από τοπικούς φορείς παρούσα ήταν η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας κ. Μάρθα Σκούντζου με τον αντιπρόεδρο κ. Σωκράτη Μαυρίδη, όπως και η σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Αιγίου κα Γιώτα Γκρέμου.

Τον όλο συντονισμό είχε αναλάβει ο προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Φανερωμένης Αιγίου π. Αθανάσιος Λιακόπουλος.