Παρασκευή, 3 Ιουλίου 2015

ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ: "ΜΑΣ ΣΠΑΣΑΝ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΑ ΦΤΕΡΑ..."


Με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Οσίου Ιωακείμ, Ηγουμένου της Μονής των Νοτενών, στην Πάτρα.

Παραμονή της εορτής, 2 Ιουλίου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νοτενών, στην Μονή που ασκήτευσε ο Όσιος. Η Ακολουθία του Εσπερινού τελέσθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωακείμ του Νέου, εντός του οποίου βρίσκεται το ασκητήριο του Οσίου.

Ανήμερα της εορτής, 3 Ιουλίου, ο Θεοφιλέστατος προεξήρχε στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωακείμ στην έξω Αγυιά Πατρών.  

Και τις δύο ημέρες ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στον σύγχρονο Όσιο Ιωακείμ, λέγοντας πως είναι καύχημα για την Μητρόπολή μας ο σύγχρονος αυτός Όσιος. 

Ίδιαιτέρως αναφέρθηκε στις άοκνες προσπάθειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου για την ανάδειξη και την προβολή του Οσίου.

Σχολιάζοντας την σύγχρονη επικαιρότητα ο Θεοφιλέστατος υπογράμμισε πως ο λαός και η χώρα μας ζουν τραγικές στιγμές, αλλά το παρήγορο είναι πως ο λαός μας δείχνει ψυχραιμία, εν αναμονή των εξελίξεων.

Μας σπάσαν της ψυχής τα φτερά... Μας γέλασαν φοβερά... είπε φανερά συγκινημένος ο Θεοφιλέστατος, δίνονται μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Μας κορόιδεψαν όλοι. Μόνο ο Χριστός, η Εσταυρωμένη αγάπη, στέκεται δίπλα μας κάθε δύσκολη στιγμή, ακούει κάθε τί που θα του ζητήσουμε με πίστη και σπεύδει να υλοποιήσει κάθε εύλογη επιθυμία μας.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε σε όλους δύναμη και υπομονή και ο Θεός να δείξει το καλύτερο για την Πατρίδα μας. 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Ι.Μ. ΝΟΤΕΝΩΝ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Ι.Ν. ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜ ΕΞΩ ΑΓΥΙΑΣ ΠΑΤΡΩΝ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου