Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΚΟΡΦΟΥ


Δελτίο Τύπου: Ιερά Μονή Αγίων Σεραφείμ και Αυγουστίνου Τρικόρφου

Ιερό προσκύνημα πραγματοποίησαν σήμερα ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος μαζί με τον βοηθό του Επίσκοπο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο στα Μοναστήρια του Τρικόρφου, συνοδευόμενοι υπό του Πρωτοσυγκέλου της Ι.Μ. Πατρών Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. Αρτεμίου και του Πανοσ. Αρχιμ. π. Αμβροσίου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και τον Θεοφιλέστατο Κερνίτσης κ. Χρύσανθο, υποδέχθηκαν στην είσοδο της ανδρώας Ιεράς Μονής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος μετά του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη και των πατέρων αυτής.

Οι καμπάνες του μεγάλου καμπαναριού της Μονής ήχησαν χαρμόσυνα την ώρα της αφίξεως των Αρχιερέων, τους οποίους ο Σεβασμιώτατος Φωκίδος μετά του Καθηγουμένου οδήγησαν στο Καθολικό της Μονής για να προσκυνήσουν τους Αγίους Αυγουστίνο Επίσκοπο Ιππώνος και Σεραφείμ του Σαρώφ, που είναι αφιερωμένο το Μοναστήρι.

Αμέσως μετά στο συνοδικό της Μονής προσφέρθηκε το μοναστηριακό κέρασμα και ο Σεβασμιώτατος Φωκίδος, ξενάγησε στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους της Ιεράς Μονής τους Αρχιερείς καθώς και στους χώρους των χριστιανικών κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Φωκίδος. Το μεσημέρι συνέφαγαν όλοι μαζί στην μοναστηριακή τράπεζα.

Το απόγευμα ο Σεβ. Φωκίδος μετά του Καθηγουμένου, συνόδευσε τους Αρχιερείς και την συνοδεία τους στην γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου και Αγίου Φανουρίου. Εκεί τους υποδέχθηκαν εν μέσω κωδωνοκρουσιών η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Μόνικα μετά της συνοδείας της, προσκύνησαν στον περικαλλή Ιερό Ναό των Αγίων Νεκταρίου και Φανουρίου. Ξεναγήθηκαν ομοίως στους χώρους της Ιεράς Μονής όπου και προσφέρθηκε το μοναστηριακό κέρασμα. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Πατρών ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Φωκίδος, για την όλη φιλοξενία και υποδοχή, καθώς και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής. Αργά το απόγευμα τελειώνοντας το ευλαβικό προσκύνημά τους οι Αρχιερείς αναχώρησαν για την Ιερά Μητρόπολη Πατρών.