Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

Στην Αθήνα μετέβη, χθες Τρίτη 26 Μαΐου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, όπου η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος προέβει στην εκλογή Μητροπολιτών για της Μητροπόλεις Κεφαλληνίας και Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς. 

Μετά το αποτελέσματα των εκλογών και την ανάδειξη του π. Γερασίμου Φωκά σε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας ο Θεοφιλέστατος συνεχάρη από καρδίας τον συντοπίτη του π. Γεράσιμο και του ευχήθηκε καλή διακονία στα νέα του καθήκοντα. 

Επίσης, ο Θεοφιλέστατος έκανε δηλώσεις και σε τοπικά μέσα της Κεφαλλονιάς αλλά και της Πάτρας για την σημαντική αυτή στιγμή για την Μητρόπολη Κεφαλληνίας. 

Ο Θεοφιλέστατος συγχαίρει τον π. Γεράσιμο για την ανάδειξή του σε Μητροπολίτη Κεφαλληνίας

Δήλωση του Θεοφιλεστάτου στον ιστότοπο
the best.gr

«Είχε πάντοτε μεγάλη αγάπη και κλίση προς τον Θεό και την εκκλησία. Εξελέγη νέος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας ο π. Γεράσιμος, ο επί σειρά ετών Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως του νησιού, ο οποίος είναι αγαπητός στους ιερείς και του κατοίκους του νησιού και στους λοιπούς Κεφαλλήνες όπου αυτοί κατοικούν. Διακρίνεται για τον ζήλο και την πνευματικότητα του, την βαθιά πίστη και αγωνιστικότητα του και πάντοτε όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί για το καλύτερο δυνατό της τοπικής εκκλησίας.
Επίσης ο Γεράσιμος Φωκάς γνωρίζει εκ του πλησίον τα θέματα και προβλήματα της Μητροπόλεως Κεφαλληνίας και διαδέχεται τον αοίδιμο Μητροπολίτη πρώην Κεφαλληνίας κυρό Σπυρίδωνα, έναν ιεράρχη που άφησε αγαθή μνήμη και σπουδαίο έργο, που λειτούργησε με αγάπη και ενωτικά και είχε μία λαμπρά και πολύχρονη αρχιερατεία για τριάντα και πλέον χρόνια»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ