Σάββατο, 18 Απριλίου 2015

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΤΡΥΠΗΤΗΣ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Κείμενο: Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων & Αιγιαλείας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος η πολιούχος του Αιγίου «Παναγία Τρυπητή» με την έντονη συμμετοχή και συμπροσευχή χιλιάδων πιστών από διάφορα μέρη της Ελλάδας, που συνέρρευσαν στο Ιερό Προσκύνημα, για να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας και να ζητήσουν την βοήθειά Της.

Την παραμονή της εορτής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και του Σεβασμιωτάτου κ. Αμβροσίου.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και του Σεβασμιωτάτου κ. Αμβροσίου.

Το Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους, κατά την διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών απέδωσε η Χορωδία του συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγίου «Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη διεύθυνση του προέδρου κ. Φωτίου Θεοδωρακοπούλου.

Λίγο πριν το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τίμησε το Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» για την γενναία οικονομική ενίσχυσή του στα λειτουργικά έξοδα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της πόλεώς μας «Αγάπης Μέλαθρον «ο Άγιος Χαράλαμπος», επιδίδοντας στους εκπροσώπους του Ιδρύματος τιμητική πλακέτα και αναμνηστικό δίπλωμα.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος με την τιμητική συμμετοχή στρατιωτικών αγημάτων, των Φιλαρμονικών της πόλεώς μας, των Καλαβρύτων και της αστυνομίας, καθώς και τμημάτων των σχολείων και των προσκόπων κ.ά.

Η πομπή κατέληξε στην Πλατεία Αγίας Λαύρας όπου τελέσθηκε δέηση και σύντομη ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, και κατόπιν η Ιερή Εικόνα τοποθετήθηκε σε ανοικτό στρατιωτικό όχημα διασχίζοντας τους δρόμους της πόλης, όπου οι πιστοί με ευλάβεια και συγκίνηση απέδωσαν τιμές στην προστάτιδα της πόλεώς μας κρατώντας αναμμένα κεριά και ρένοντας τους δρόμους με ροδοπέταλα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου