Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ Γ' ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ


Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης κατάνυξης και λαμπρότητας τελέσθηκε η Ακολουθία των Γ' Χαιρετισμών στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου στην Πάτρα. 

Στην Ακολουθία των Χαιρετισμών χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο.  

Στην σύντομη ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο χωρίο της Γ' στάσεως του Ακαθίστου Ύμνου: "Χαῖρε, ὁλκάς τῶν θελόντων σωθῆναι· χαῖρε, λιμήν τῶν τοῦ βίου πλωτήρων" και τόνισε πως η Υπεραγία Θεοτόκος είναι το ναυαγοσωστικό πλοίο, πλοίο που μας οδηγεί προς την λύτρωση και προς τα ουράνια. Αλλά, είναι και το λιμάνι στο οποίο καταφθάνουν οι κουρασμένες και ταλαιπωρημένες ψυχές από τις "φουρτούνες" της ζωής. 

Τελειώνοντας ο Θεοφιλέστατος προέτρεψε τους πιστούς να επικαλούνται την Παναγία στην ζωή τους για τα διάφορα προβλήματα που παρουσιάζονται και παρακάλεσε όλους να  της διαβάζουν συνεχώς και αδιαλείπτως τα "Χαίρε...". 

Εκ μέρους του Ιερού Ναού ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Κατωπόδης ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο για την παρουσία του στην Ενορία και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα Επισκοπικά καθήκοντα.