Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 1821 ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επετειακή εκδήλωση, για την 25η Μαρτίου, των Κατηχητικών ομάδων του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Πατρών, το Σάββατο 28 Μαρτίου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν παιδιά από όλες τις βαθμίδες του Κατηχητικού σχολείου, τα οποία παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα, ποιήματα και τραγούδια της εορτής. 

Ιδιαιτέρως, αξίζει να αναφερθούμε στο θεατρικό δρώμενο που διαδραμάτιζε την Μαντώ Μαυρογένους, το οποίο συγκίνησε όλους και δίδαξε όλους μας πως θα πρέπει να θυσιάζουμε τα πάντα στην ζωή μας για την πίστη μας, αλλά και για την ελευθερία της Πατρίδος. 

Την επετειακή αυτή εκδήλωση έκλεισε με σύντομη ομιλία του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, ο οποίος παρέθεσε σε όλους το διπλό μήνυμα της εορτής, και προέτρεψε όλους να δώσουν ακόμα και την ίδια τους την ζωή αν χρειαστεί για την πατρίδα. 

Τέλος, ευχαρίστησε τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στα Κατηχητικά Σχολεία, τους Κατηχητές για τον κόπο τους να παρουσιασθεί στο άψογο αυτή η εορτή, τους μαθητές οι οποίοι μετέφεραν νοερά το κοινό στις δύσκολες εκείνες ημέρες του αγώνα, αλλά και όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. 

Ο Θεοφιλέστατος κάλεσε όλους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο σε ένδειξη σεβασμού προς τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του 1821. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου