Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΦΙΛΟΥΜΕΝΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΑΤΡΩΝ


Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών. 

Με κέντρο τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνης Πατρών, όπου και φυλάσσεται το επιτραχήλιον του Αγίου, τελέσθηκε χθες Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός κατά τον οποίον ομίλησε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Αντώνιος Ρουμελιώτης.

Την κυριώνυμο ημέρα, Σαββάτο 29 Νοεμβρίου 2014, τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Σεπτή εντολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Χρυσοστόμου στον Όρθρο και στην Θεία Λειτουργία χοροστάτησε και ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος με τη συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Θεοφιλέστατος ανεφέρθη στο βίο του Αγίου Φιλουμένου και τόνισε πως στο επιτραχήλιον του Νέου αυτού Ιερομάρτυρος αναπαύονταν πονεμένες ψυχές και έβρισκαν τον δρόμο της προσωπικής τους σωτηρίας. Μετέφερε νοερά όλο το εκκλησίασμα στους Αγίους Τόπους, στα μέρη δηλαδή που διηκόνησε ο Άγιος.

Κλείνοντας, ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε σε όλους να έχουν πρότυπο τον Άγιο του Θεού Φιλούμενο και να λαμβάνουν διά πρεσβειών του την εξ ύψους δύναμιν και ευλογίαν.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ