Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ κ. ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ ΣΤΑ ΑΝΝΙΝΑΤΑ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ


Την Κυριακή 1η Ιουλίου 2018 και τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, κατόπιν αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου, τέλεσε τον Πανηγυρικό Εσπερινό και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Παναγίας Βλαχερνών στα Αννινάτα Κεφαλληνίας. 

Στις ομιλίες του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στο γεγονός της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Υπεραγίας Θεοτόκου στη Μονή των Βλαχερνών και στη θέση που κατέχει η Παναγία στη ζωή της Εκκλησίας μας. η Υπεραγία αποτελεί για τους ορθοδόξους πιστούς φιλόστοργη μητέρα που δέεται στο Θρόνο του Υιού της για τη Σωτηρία του κόσμου.

Στο ναό της Παναγίας των Βλαχερνών που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη εψάλη για πρώτη φορά από τα χείλη των πιστών η Ακολουθία των Χαιρετισμών ως ύμνος δοξολογικός προς την Παναγία μας για τη σωτηρία της βασιλίδος των πόλεων.  Ο Θεοφιλέστατος συνέστησε στους πιστούς να διαβάζουν καθημερινά τους Χαιρετισμούς της Παναγίας μας τονίζοντας πως η Θεοτόκος ανταποδίδει στους πιστούς χάρες, χαρές και ευλογίες. 

Τα Αννινάτα είναι ένα μικρό χωριό στην περιοχή των Πρόννων, το οποίο καταστράφηκε με τους σεισμούς του 1953. Οι κάτοικοι του μετά την καταστροφή, εγκατέλειψαν το χωριό και εγκαταστάθηκαν σε άλλα μέρη της περιοχής.

Μετά τους σεισμούς ξανάχτισαν στο ίδιο μέρος την εκκλησία της Παναγίας και κάθε χρόνο  κάνουν το πανηγύρι της.

Η μητέρα του Θεοφιλεστάτου κα Ελένη Στελλάτου- Αννίνου, του Γερασίμου και της Αναστασίας κατάγεται από τα Αννινάτα.