Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ κυρού ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ


Σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου και στην Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου Ομαλών Κεφαλληνίας τελέσθηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου. 

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις Διάκονον Χειροτονία του Μοναχού Γερασίμου Χαραλαμπάτου, ο οποίος υπήρξε πνευματικό τέκνο του Μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου. 

Τον θείο λόγο στην Θεία Λειτουργία κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ο οποίος εξήρε την προσωπικότητα του Μακαριστού Μητροπολίτου Γερασίμου και ευχαρίστησε εξ' ονόματος των Αγίων Αρχιερέων τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κεφαλληνίας για την πρόσκληση που ευγενώς τους απηύθυνε.

Μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών τελέσθηκε το ετήσιο Μνημόσυνο του Μακαριστού Μητροπολίτου κυρού Γερασίμου.

Την παραμονή του Σαββάτου, Παρασκευή 24 Ιουνίου, στον παλαιό Ιερό Ναό του Αγίου Γερασίμου τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Κεφαλληνίας κ. Δημητρίου. 

Μετά το πέρας του Εσπερινού τελέσθηκε Ιερό Τρισάγιο στον τάφο του Μακαριστού Μητροπολίτου Κεφαλληνίας κυρού Γερασίμου.