Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ


Στα Γρεβενά μετέβη το Σάββατο 16 Απριλίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Την Κυριακή 17 Απριλίου το πρωί ο Θεοφιλέστατος ιερούργησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Ευαγγελιστρίας – Αγίου Αχιλλίου Γρεβενών όπου και ομίλησε επικαίρως.

Ο Θεοφιλέστατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της Κυριακής, αλλά και στην αξία της προσευχής στην ζωή του Χριστιανού και στην δύναμη που προσδίδει αυτή στον πνευματικό μας αγώνα. 

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας χοροστάτησε στον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό που τελέσθηκε στον ως άνω Ιερό Ναό, συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ. Δαβίδ. 

Ο Σεβασμιώτατος, πριν δώσει τον λόγο στον Θεοφιλέστατο, τον  καλωσόρισε στην Ιερά Μητρόπολη Γρεβενών και τον ευχαρίστησε που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή του να είναι ομιλητής στον τελευταίο Κατανυκτικό εσπερινό, ευχαριστώντας παράλληλα και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομο που έδωσε την ευλογία του για την παρουσία του Θεοφιλεστάτου στα Γρεβενά. 

Από την πλευρά του ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γρεβενών για την πρόσκλησή του αλλά και για την αβραμιαία φιλοξενία που του επιφύλαξε. 

Στην ομιλία του κατά την διαρκεια του Εσπερινού ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στον βίο της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας, την οποία παρουσίασε ως πρότυπο και υπόδειγμα μετανοίας.   

ΣΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

  




  












ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ