Κυριακή, 22 Μαρτίου 2015

Ο ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΕΡΝΙΤΣΗΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΠΗΛΑΙΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Δ' ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣΤην Παρασκευή 20 Μαρτίου, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και ευλογίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη στην ιστορική Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου και ετέλεσε την Ακολουθία των Δ' Χαιρετισμών.

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος ανέλυσε το στίχο «Χαίρε, λουτήρ εκπλύνων συνείδησιν» τονίσας τη σπουδαιότητα και την αναγκαιότητα του Ιερού Μυστηρίου της Μετανοίας και Εξομολογήσεως. Επίσης αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Μητέρας του Κυρίου και όλων των χριστιανών. Προέτρεψε δε τους πιστούς να καταφεύγουν στις πρεσβείες της με τη βεβαιότητα ότι παίρνει τους στεναγμούς, τα δάκρυα και τις προσευχές μας, σπεύδοντας να τις μεταφέρει ενώπιον του θρόνου του Υιού της και Θεού ημών.

Τέλος ο Θεοφιλέστατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Καθηγούμενο Aρχιμ. π. Ιερώνυμο και τους αδελφούς της Ιεράς Μονής για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία τους. 

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου