Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2015

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΩ ΒΛΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΒΛΑΣΙΟΥ


Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβροσίου και αδείας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος μετέβη εις την Κάτω Βλασία, όπου και ετέλεσε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί τη εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου.

Στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο βίο του εορταζομένου Αγίου και προέτρεψε τους πιστούς να τον μιμηθούν στην πίστη, την υπομονή και την αγάπη του προς τον Σωτήρα Χριστό. Κλείνοντας την ομιλία του αναφέρθηκε συγκινημένος στην ιστορία των ηρωικών Καλαβρύτων, που έχουν ποτισθεί με το μαρτυρικό αίμα των πατέρων μας, τονίζοντας ότι η Ελλάδα είναι η χώρα των Αγίων, των ηρώων και των μαρτύρων. 

Τον Θεοφιλέστατο συνόδευσαν ο αρχιμ. π. Παύλος Αμανατιάδης, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Κων/νος Στελλάτος και π. Κων/νος Παπαδόπουλος, και ο διάκονος Σωτήριος Μανέττας. Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν ο Ηγούμενος της ιστορικής, παλαιφάτου Ιεράς Μονής Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων αριχμ. π. Ευσέβιος, ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Γεώργιος Τζούδας και άλλοι ιερείς από τα πέριξ χωρία.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Θεοφιλέστατος ευλόγησε τη βασιλόπιτα του πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Βλασίας και ευχήθηκε στην πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου έτη πολλά και ευλογημένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου