Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Ο ΘΕΟΦΙΛΕΣΤΑΤΟΣ ΣΤΟΝ Ι.Ν. ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ


Την Παρασκευή 23 Μαρτίου ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό Αναλήψεως Ψαροφαΐου Πατρών εν πληθούση Εκκλησία. 

Στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην πνευματική αξία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο και συνέστησε στους πιστούς τουλάχιστον μια φορά την ημέρα να λένε στις οικίες τους τους Χαιρετισμούς, διότι η Παναγία μας στο άκουσμά τους χαίρεται και στέλνει την ευλογία της στον πιστό που τους αναγινώσκει.

Στη συνέχεια μετέφερε στους πιστούς τις θερμές εγκάρδιες ευχές του σεπτού πατρός και Ποιμενάρχου μας, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου, για καλή συνέχεια στο στάδιο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής καθώς και για πνευματική πρόοδο και προκοπή.

Κλείνοντας ο Θεοφιλέστατος παρακάλεσε τους πιστούς να μετέχουν της λειτουργικής ζωής της εκκλησίας μας, να περιβάλλουν με ενδιαφέρον και αγάπη τους Ιερείς της ενορίας,  ώστε να δοξάζετε ο Θεός και να οδηγούνται στον δρόμο προς την σωτηρία και τον αγιασμό. 

Τέλος συνεχάρη τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεόκλητο Παντελίδη για την ανάθεση των καθηκόντων του προέδρου του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του ως άνω Ιερού Ναού, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο και του ευχήθηκε να έχει αρίστη συνεργασία με τον συνεφημέριό του π. Γεώργιο Γιαννόπουλο καθώς και με όλους τους ευσεβείς ενορίτες.